Kontaktperson:

Carl-Olof Emanuelsson

Södra Vägen 30
412 54 Göteborg

031-18 30 38

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Plats: OBS vi har hösten 2017:s möten i två olika lokaler:

2017 2/10 och 6/11: Gustavi Domkyrkoförsamlings Församlingshem. Kyrkogatan 28, Göteborg.

4/12: Mötesplats Göteborg, S:a Allégatan 1B, Göteborg.

Tid: Kl 19.00

 

Övrig info:

SFF Göteborg samverkar med FTF, Flygtekniska Föreningen i Göteborg. Medlemmarna är välkomna att kostnadsfritt delta i båda föreningarnas mötesverksamhet. Obligatorisk föranmälan till FTF:s möten gäller. http://flygtekniskaforeningen.org/

 

Planerade evenemang hösten 2017:

 

 • Mån 2 okt: Tomas Karlsson, Director Future Business, Saab Aeronautics, berättar om ”T-X – Ett nytt, avancerat militärt pilotutbildningssystem (APTS – Advanced Pilot Training System). Ett föredrag om Boeing-Saab-samarbetet rörande T-X för US Air Force.

 • Mån 6 nov: General Ola Gynäs håller ett föredrag om sitt spännande flygarliv med rubriken ”Från busfrö till General”. Om tiden medger avrundas kvällen med en film om Viggen.

 • Mån 4 dec: Flygbolaget Linjeflyg startade 1957, och det är således 60 år sedan i år. Det uppmärksammar vi genom att Michael Sanz, SFF:s kansliföreståndare, berättar den spännande historien om ”Linjeflyg – Från start till landning” baserat på hans mycket intressanta bok med samma namn, som utsågs till Årets svenska flygbok 2001. 

  Obs lokalbytet vid detta möte!

 • Planerat mötesprogram våren 2018:

  Plats: Gustavi Domkyrkoförsamlings Församlingshem. Kyrkogatan 28, Göteborg.

  Tid: 19.00

 • Mån 5 feb: Vi inleder med årsmöte, och sedan gästas vi av överste Christer Hjort, som berättar om sitt flygarliv i Flygvapnet med fokus på den mångåriga uppgiften som uppvisningspilot med Viggen i Sverige och utomlands.

 • Mån 5 mar: Bengt Tegnhed berättar: ”När jag åt middag med Grace Kelly är en episod i ett flygarliv som började som 13-åring i Halmstad Flygklubb och via Arméflyg med flygplan och helikopter, Ostermans i Stockholm, pilot, instruktör och certifikat-kontrollant, Grönland, Spetsbergen, Fokker F28 på Linjeflyg och Boeing 737 på SAS och som ännu pågår som överårig helikopterinstruktör.”

 • Mån 9 apr: Ulf Edlund, tidigare ordförande i SFF och ingenjör på Saab berättar om flygplan 37 Viggen.